Aktualno!

NOVO!

Virtualno oglaševanje, po virtualnih mestih in "hotspotih" iz projekta www.mojaslovenija.si , domet naročnika je neprimerno večji kot grdo plakatiranje ob cestah.

Strošek: 100 evrov na dan za željen "hotspot"

Za virtualno oglaševanje v trajanju več kot deset dni se lahko pripravi nova vizualizacija s stanjem kraja v obdobju naročila (letni čas, vremenske razmere...). Ta možnost je dobrodošla v primeru, ko lokacija na kateri bi želeli virtualno oglaševati še ni digitalizirana.

Zgled reklame na enem hotspotu domžalskega podjetja: https://www.mojaslovenija.si/Domzale/2018/Domzale.html#maticaMB, v trajanju 20 dni ali 2000 EUR stroška za naročnika.

NEW!

Virtually, through virtual cities and "hotspots" from the project www.mojaslovenija.si, the reach of the client is inappropriately greater than ugly billboards along the roads. Cost: 100 euros per day for the desired "hotspot" Example of an advertisement on one hotspot of a Domžale company: Virtual advertisement of Matica MB, lasting 20 days or 2000 EUR for the client.

Želite, da vašo prostorsko predstavitev realizirajo pravi mojstri? Mi naredimo za vas, vi prispevate k razvoju slovenskega spletnega okolja.

Za referenco si oglejte našo spletno stran: www.burger.si

*Opozorilo!!! Spletna stran vas lahko zasvoji!*

V kolikor bi se vsaki lokaciji posvetili le minuto bi potrebovali tri leta da raziščete celotno vsebino 24  / 7  /365

KONTAKT

avtor: Boštjan Burger

(o avtorju)

e-pošta:

mojaslovenijasi@gmail.com

telefon: 

++386 40 591-915 (9-14h CEST)

Uradne ure:

9-14 , od ponedeljka do petka

Pridržujemo si pravico do nedostopnosti v uradnih urah - delo v ekstremnih pogojih brez komunikacije.

Možnost vašega prispevka k razvoju projekta: DONACIJA

Spoznajte "original" : naš 'City View' (Ljubljana kot muzej na prostem) je nastal že leta 1993, štirinajst let pred "Googlom". Leta 2000 je bilo pokrito območje celotne Republike Slovenije ... od interierjev pomembnejših stavb, vseh muzejev, gorskih vrhov, turističnih lokacij, kraških jam ....

"Svet" kjer ni svetlobe ... ideja in avtorji "Subterranean View" že od leta 1998.

Realizacija vizualizacij palače Državnega zbora, Predsedniške palače, Ustavnega sodišča, vseh slovenskih muzejev (140 muzejskih lokacij oz. razstav), večine kraških jam odprtih za turistični obisk, sodelovanje s preko petdesetimi slovenskimi občinami pri njihovih predstavitvah, projekti v ekstremnem okolju rudnikov in premogovnikov... še in še... že petindvajset let. Smo original, ki ga kopirajo veliki in majhni...

Smo edini mojstri panoramske fotografije v Sloveniji (naziv, Pamela 2011, Portugalska). Čeprav se zavedamo, da je bil naš City View idejna podlaga za Street View, sodelujemo tudi v projektih "Google". Leta 2016 smo prejeli na Googlovem natečaju IVRPA Quebec dve srebrni in eno zlato nagrado, skupaj tri od dvanajst razpložljivih nagrad v konkurenci največjih svetovnih mojstrov.

 

Sodelujemo kot alfa ter beta preizkuševalci programske opreme in sodelujemo pri razvoju aplikacij za navidezno realnost. Kar ponuja "konkurenca", ponuja na osnovi našega znanja in izkušenj.

 

Kako delujemo?

 

Projekt www.mojaslovenija.si oziroma www.burger.si je financiran z našimi lastnimi finančnimi sredstvi. Od marca 1993 do danes smo v Prostorski Atlas, katerega namen je predvsem izobraževanje in dostopnost za osebe z omejenim gibanjem vložili 1.600.000 evrov (prav ste prebrali "milijon šestotisoč evrov" : naša donacija 'slovenskemu spletnemu prostoru' .

Zavod za šolstvo Republike Slovenije priporoča projekt kot pripomoček k učnemu gradivu). Poleg finančnega vložka, ki je nastal z zasebnim "generacijskim" prispevkom smo potrebna sredstva za razvoj projekta zaslužili s komercialnim delom. Vsak sklenjen 'posel' se je prenesel v širitev projekta. Naročniki so tako posredno podprli projekt.

Smo povsem "normalni" državljani in kljub medijsko znanim "slovenskim poslovnim gazelam" smo verjetno največji zasebni donatorji slovenski kulturi ... z našim donatorskim delom smo prispevali skoraj (10) deset milijonov evrov.

 

Vaše sodelovanje h projektu...

 

h projektu lahko donirate in veseli bomo vsakega "centa" (za nemoteno delovanje potrebujemo letno 50.000 evrov, kar se morda sliši veliko vendar je resnično le dno osnove):

 

DONACIJA

 

... ali naročite vizualizacijo poljubne lokacije (individualni dogovor o obsegu).

Zberemo informacije o vašem kraju ter poleg naročene vizualizacije pripravimo ali če že obstaja dopolnimo vizualizacijo kraja za Prostorski Atlas. 

Sredstva, ki jih namenite vizualizaciji za vaše potrebe se tako prenesejo v izobraževalni projekt.

 

Izkušnjo imamo z vizualizacijami raznolikih lokacij: od notranjosti jedrskih elektrarn, 500 m globokih rudnikov, premogovnikov ali kraških jam, dokumentranja različnih procesov (čistilne naprave), smo avtorji prvega virtualnega muzeja dokumentranega s tehniko 360° prostorske fotografije, že leta 2000 smo realizirali "real estate" daljinskega ogleda objektov na Švedskem.

Leta 2004 smo realizirali prvi pionirski projekt prikaza panoram na pametnih telefonih, v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo smo pripravili virtualne predstavitve večine slovenskih zdravilišč, toplic, welness centrov, smo soavtorji Življenja na dotik (EPK 2012), prikaza Slovenskega paviljona na EXPO 2015 v Milanu, vizualizacije Postonjske jame, celotnega Regijskega parka Škocjanske jame, ... petindvajset let je dolgo obdobje, ki je prineslo veliko referenc in izkušenj.

Obvladamo 3D Stereo tehniko 360° prostorske fotografije tudi v najbolj ekstremnih pogojih.

Zgled vizualizacij s 3D stereo metodo (uporabite pametni telefon in "cardboard":

Škocjanske jame, (na vojo z aktivnimi očali navidezne realnosti - Oculus tudi v "info" centru Regiskega parka Škocjanske jame),

Mahorčičeva in Marinčeva jama, ("insitu" posneta zvočna kulisa),

virtualni sprehod okoli Bohinjskega jezera ...

... interijerji:

Narodna in univerzitetna knjižnica v Ljubljani, Liznjekova domačija v Kranjski Gori, Kavčnikova domačija (Koroška), Goslarstvo Demšar v Ljubljani .. itd...

 

Cena?

* svetovanje, sestanki, dogovori : 200 EUR/ efektivno uro (račun se izstavi kot kompenzacija za časovno investicijo v primeru nesklenjenega posla)

** reprogramiranje starejših projektov: 50 UR/ efektivno uro

*** programiranje projekta: 30 EUR/ uro (strošek, ki se doda k strošku cene fotovzorčenja prostorske fotografije)

**** potni stroški: 0,40 EUR za prevožen kilometer

 

1a. 60 evrov za posamezno 360° prostorsko fotografijo (panoramo) urbanega prostora... 

1b. 100 evrov za posamezno 360° prostorsko fotografijo (HDR) urbanega prostora

 

2. 150 evrov za posamezno 360° prostorsko fotografijo (panoramo) ekstremnih lokacij (gorski vrhovi ipd...)

 

3. 250 evrov za posamezno 360° prostorsko fotografijo "temnih prostorov" (kraške jame, rudniki, ipd...)

 

4. Prostorski video (360° video) ločljivosti 4K - snemanje in montaža 60 eur/minuto.

 

5. 360° "interaktivni timelapse" - snemanje in montaža 500 eur/minuto.

 

6. 500 evrov za posamezno 3D stereo prostorsko fotografijo.

 

7. Smo predragi? Zgornje cene so 30% cene "ekonomsko razvitega sveta". Vendar... ponujamo tudi 'takoimenovano' "Google" kvaliteto: še zmeraj "top" v primerjavi z "Google" konkurenco  - cena 20 evrov za posamezno 360° prostorsko fotografijo:  zgled Plečnikova hiša na Trnovem.

 

8. Potrebujete "ločljivost" ... ni problema... "gigapiksel" ločljivost smo presegli že leta 2006. Cena po dogovoru glede na ločljivost.

 

*****************************************

OPOMBA

S spletne strani www.burger.si je bilo umaknjeno 95% vsebin, zato katera od sledečih povezav ne deluje več.

 

1. zgled urbanega prostora: "kompletna" vizualizacija večje turistične domačije > Hrovača pri Ribnici je sestavljena iz dvajsetih (20) stojišč ( 360° panoram).

 

2. zgled ekstremnih lokacij > Kamniško-Savinjske Alpe

 

3.1. zgled kraške jame >Županova jama

3.2. zgled rudnika/premogovnika > Premogovnik Velenje

 

4. zgled prostorskega videa (360° video) > 24. avtomobilski salon Slovenije (12. min.)

 

5. Zgled "360° timelapse" > Astronomski tabor Šalovci (3,5 min.)

 

6. Zgled 3D Stereo prostorske fotografije > Goslarstvo Demšar

 

7. Zgled "Google kvalitere" Plečnikova hiša na Trnovem.

 

8. Zgled "gigapiksel" > Grobeljska cerkev pri Domžalah (sprehodite se v notranjost in si ogletje podrobnosti fresk v cerkvi)

 

*9. Potrebujete predstavitveni 3D model vašega objekta? (npr. spomeniki, "dediščina" ... itd) .

 

"Dostava?"

 

+ Vizualizacija je pripravljena v obliki samostojnega modula za prenos na vašo spletno stran. 

+ Priprava za uporabo v očalih navidezne realnosti ("cardboard")

+ Prenos vizualizacije (po želji) na Google Street View osnovo

 

opcija: doplačilo 500 eur za programiranje vizualizacije do 100 stojišč v aktivna očala (Oculus), potem za vsakih dodatnih 100 stojišč doplačilo 500 eur.

 

 

 

 

"VR Storytelling" - pripovedovanje zgodb, reportaže, kjer je opazovalec v "prvi osebi". S projektom "storytelling" smo pričeli že leta 1999.

Kratek "impresum" brez besed in besedila: Goslarstvo Demšar ali poročevalska ekspedicija za največji evropski tednik Spegel Online v Novo Križno jamo ( v nemškem jeziku, v povezavi slovenski jezik) ... ste vedeli, da so se vsi slovenski mediji, ki so pričeli s tovrstnimi reportažami zgledovali ravno po naši ideji?  ( Z nekaterimi smo tudi sodelovali kot svetovalci pri izvedbi).

 

Želite tako "zgodbo" zgodbo za vaše dogodke? Najemite nas : dnevni najem in končna realizacija: 1200 evrov

 

Ste turistična agencija in želite svoj program predstaviti v "prvi osebi" s 360° prostorsko fotografijo oz. očali za navidezno realnost?

 

Delamo "kjerkoli" na svetu. Bili smo že na vseh kontinentih (razen Antarktike).

 

Zgled... povabite nas na potovanje, ki ga želite dokumentirati ("all inclusive" za dva izvajalca vizualizacije). Dogovorimo se za število lokacij potovanja in metodo vizualizacije iz cenika... npr. želite samo Google kvaliteto... v programu želite predstaviti 50 lokacij ... vaš strošek poleg potovanja je 1000 eur. (NI stroška dnevnega najema).

Smo racionalni in optimalni... za svoje naročnike skrbimo v duhu dobrega gospodarja.

Tudi ta "spletni letak" gostuje na brezplačni spletni platformi SimpleSite.